امور اقامتی اتباع

در این مطلب سعی داریم، در مورد موضوعات امور اقامتی اتباع و شرایط اخذ اقامت اتباع خارجی و تمامی حقوق مربوط به امور اقامت در ایران که نیاز به وکیل حقوقی دارد به بررسی بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

  • امور اقامتی اتباع (Citizens’ residence affairs) چیست؟
  • در قانون ایران، چه اشخاصی در دسته اتباع خارجی قرار می گیرند؟
  • شرایط اخذ تابعیت کشور ایران چیست؟
  • حقوق خارجیان مقیم ایران چه تفاوتی با ایرانیان دارد؟

امور اقامتی اتباع

 

 

اشخاص به دلایل مختلفی مانند جنگ، سیاسی، اقتصادی و … اقدام به ترک وطن خود می‌کنند. از دیر هنگام امور اقامت اتباع و حقوق آنان مورد توجه جهانی بوده و برخورداری اتباع از حقوق اولیه و اساسی در معاهدات بین المللی مورد توجه قرار گرفته است. مسئله مورد اهمیت در این مسئله منافع و سیاست‌های کشورهای مختلف در رابطه با اشخاصی است که از کشورهای دیگر قصد کسب اقامت و تابعیت کشورهای دیگر را دارند. کشور ما ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و به منظور حفظ نظم و امین عمومی قوانینی در رابطه با حقوق و امور اقامتی اتباع خارجی وضع شده است.
اتباع کشورهای خارجی که به هر دلیلی وارد کشور ما می‌شوند، برای کسب اقامت و دریافت مدارک شناسایی بایستی واجد شرایط خاصی باشند. ضوابط امور اقامت اتباع خارجی در ایران بسته به هر شخص و شرایط وی متفاوت است.
امور اقامتی اتباع در ایران با توجه به حساسیت و اهمیت مسئله، پروسه ای زمانبر است و نیازمند صبر و استمرار می‌باشد. تعریف قانون ایران از اتباع چیست؟ در ادامه به این سوال پاسخ می دهیم.

"</span

 

شاید خواندن این مطلب هم برای شما مفید باشد: وکیل خانواده

 

در قانون ایران چه اشخاصی در دسته اتباع خارجی قرار می گیرند؟

 

مطابق ماده 180 آیین نامه اجرایی قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اتباع خارجی شامل مهاجرین، پناهندگان، آوارگان و اشخاص دارای پاسپورت که وارد ایران می شوند و تابعیتی غیر ایرانی دارند.
دلایلی مانند جنگ های داخلی و بین المللی، عقاید مذهبی، سیاسی یا نژادی که در کشور تبعه خارجی مورد پذیرش نبوده و امنیت جانی برای وی وجود نداشته است منجر به این درخواست می شود. اشخاصی که بدون دلایل مذکور خواستار دریافت تابعیت ایرانی هستند نیز در این دسته قرار می گیرند.

شرایط اخذ تابعیت کشور ایران چیست؟

 

شرایط اخذ اقامت اتباع خارجی

 

اشخاصی که در تعریف مذکور در دسته اتباع خارجی قرار گرفتند، با چه شرایطی قادر به دریافت تابعیت ایران هستند؟ ازدواج با یک فرد ایرانی، سرمایه گذاری با در نظر گرفتن سیاست های دولت ایران، فعالیت شغلی موثر، تحصیلات عالی و … از جمله فاکتورهایی هستند که در اخذ تابعیت ایران موثر هستند. دریافت مشاوره حقوقی تخصصی در رابطه با امور اقامتی اتباع بهترین روشی است که اشخاص این پروسه را راحت و بدون مشکل طی نمایند.

امور اقامتی اتباع

 

خدمات وکالتی گروه وکلای دادرسانی ♦

 

حقوق خارجیان مقیم ایران چه تفاوتی با ایرانیان دارد؟

براساس ماده 961 قانون مدنی، به غیر از موارد زیر اتباع خارجی از حقوق مدنی برابری، با ایرانیان برخوردارند:
الف) در رابطه با حقوقی که قانون گذار به صورت صریح از اتباع خارجی سلب نموده یا صرفا در رابطه با ایرانیان قابل اجرا دانسته است.
ب) حقوق مرتبط با احوال شخصیه اشخاص
پ) حقوق مخصوصه که برای ایرانیان در نظر گرفته شده است.
به صورت کلی با توجه به معاهدات سیاسی بین المللی و قوانین داخلی حقوق و امتیازاتی برای اتباع در نظر گرفته شده است که این اشخاص بتوانند در رفاه و آسایش در ایران اقامت گزینند. هرچند از مواردی مانند خرید و مالکیت اموال غیر منقول منع شده اند.
کارت هویت، برگه تردد بین شهری، گذرنامه اقامتی و… از جمله مدارک اقامتی اتباع خارجی در ایران است.

 

مشاوره حقوقی چیست؟

 

تمامی کشورها به دلایل مسائلی که پیش تر به آنان پرداختیم در رابطه با شرایط اخذ اقامت اتباع خارجی سخت گیری های خاصی را به کار می گیرند به همین پروسه شرایط اخذ اقامت اتباع خارجی در ایران نیز نیازمند تکمیل بودن مدارک و کسب اطلاعات در رابطه با مراحل قانونی امور اقامتی اتباع است تا سریع و بدون مشکل طی شود.
امور اقامتی اتباع در ایران بایستی به صورت دقیق و قانونی پیگیری شود تا این اشخاص برای ادامه زندگی در این کشور دچار مشکل نشوند. وکیل امور اقامتی اتباع گروه وکلای دادرسانی با تجربه و تخصص خود در این زمینه بهترین راه حل را به موکلین ارائه می دهد.

مشاورین حقوقی گروه وکلای دادرسانی تمامی تلاش خود را برای حل مسائل و مشکلات اشخاص در امور اقامتی اتباع به کار می‌گیرند. برای دریافت مشاوره به صورت تلفنی، آنلاین و دریافت زمان مشاوره حضوری و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن های 88642409 -021 تماس برقرار کنید.

×

سلام

×