وکیل شرکت

وکیل امور شرکت – وکیل شرکت کیست؟ – وکیل متخصص شرکت

چرا برای شرکت‌های بزرگ، داشتن یک وکیل شرکت مسئله ای پر اهمیت به شمار می‌رود؟ داشتن یک وکیل حاذق و با تجربه در انجام امور حقوقی چقدر اهمیت دارد؟ با خواندن مطلب زیر، با چگونگی انتخاب بهترین وکیل برای انجام امور وکالتی خود آشنا می‌شوید:

وکیل شرکت کیست؟

 

وکالت به معنای عقد جایزی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امری جانشین قرار می دهد. وکیل شرکتها (company lawyer) نیز وکیل پایه یک دادگستری است که دانش آموخته ی حقوقی می باشد. وکیل شرکت، در واقع شاخه ای تخصصی از وکالت را شامل می گردد. تمرکز فعالیت وکیل شرکتها در رابطه با حل اختلافات، نزاع و دعاوی مربوط به امور شرکت ها است.

وکیل شرکت نقش بسیار حیاتی را در شرکت ها به عهده دارد و نبض شرکت می باشد. به این معنا که وکیل شرکت‌ها به نمایندگی و جانشینی از شرکت به دفاع از حقوق و منافع شرکت، پیگیری دعوا و مطرح کردن آن در دادگاه ها و مراجع دیگر اقدام می نماید.

ویژگی های وکیل شرکت 

 

یک وکیل در زمینه شرکت ها باید دانش آموخته ی حقوق باشد و به مسائل حقوقی تسلط کافی داشته باشد. از جمله مسائل و مقرراتی که برای وکیل شرکت ها حائز اهمیت است و باید به آن تسلط داشته باشند، قانون تجارت و مسائل قانونی در رابطه با شرکت ها است.

وکیل شرکت‌ها از ابتدای امر، یعنی از زمان طرح دعوا در دادگاه‌ها و مراجع قضایی تا پیگیری و ادامه روند رسیدگی، برای دفاع از حقوق و منافع شرکت به فعالیت می پردازند. باید در نظر داشت که به علت خطیر بودن و اهمیت بالایی که نقش وکیل در شرکت دارد، هر اشتباهی حتی اگر بسیار خرد و کوچک باشد از جانب وکیل شرکتها می‌تواند ضرر و زیان غیر قابل جبرانی به شرکت و اعضای آن وارد نماید. تخصص و تجربه از دیگر ویژگی هایی است که همراه با آموخته ی حقوقی باید یک وکیل دارا باشد تا بتواند به درستی از دانش خود استفاده نماید.

وکیل یک شرکت برای اقدام هر چه بهتر و به علت حساسیت‌های موجود در شرکت ها باید دارای تخصص و تجربه کافی در این زمینه باشد تا بتواند در صورت بروز و وقوع مشکلات مختلف به درستی و با عملکرد صحیح اقدام نماید و از پیش آمدن صدمات بزرگ تر جلوگیری نماید.

وظایف وکیل شرکت ها

 

پیش از بررسی وظایف وکیل شرکتها به تعریف شرکت و انواع آن می پردازیم. شرکت به معنای یک شخصیت حقوقی، انجمن یا بنگاه تجارت است. در واقع مطابق با قانون مدنی، اجتماع حقوق مالکان متعدد در شی واحد به نحو اشاعه را شرکت می نامند.

وکیل شرکت

 

در وبسایت با مطالب بیشتر آشنا شوید:  وکیل چک برگشتی 

انواع مختلف شرکت :

شرکتها از لحاظ حقوقی به دو نوع شرکت مدنی و تجاری تقسیم می گردد.

شرکت مدنی:

 

اجتماع حقوق دو یا چند مالک در یک شی واحد را شرکت مدنی می گویند.

شرکت تجاری:

 

مطابق قانون تجارت، شرکت های تجاری دارای شخصیت حقوقی مستقل از تشکیل دهندگان هستند و مطابق ماده 20 قانون تجارت به 7 نوع تقسیم می گردند اعم از شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت نسبی، شرکت تضامنی و شرکت تعاونی تولید و مصرف.

در دسته بندی دیگر شرکتها به دو بخش شرکت دولتی و خصوصی تقسیم می‌گردد:

شرکت های دولتی:

 

شرکت هایی هستند که الزامی برای داشتن وکیل دادگستری به عنوان وکیل شرکت‌ها ندارند و می توانند فردی را به عنوان نماینده حقوقی به دادگاه ها معرفی نمایند.

شرکت خصوصی:

 

شرکتی است که وکیل‌شرکت برای بخش خصوصی باید حتما از بین وکلای دادگستری انتخاب گردد.

شرکت های تجاری با ثبت در اداره ثبت شرکت ها هویت می یابند و دارای شخصیت حقوقی می باشند. در هر یک از این نوع از شرکت ها تعداد شرکا، میزان سرمایه، اعضای هیات مدیره متفاوت و حائز اهمیت می باشد. وکیل شرکتهای تجاری باید توانایی لازم برای اقدام در زمینه های مختلف یک شرکت را داشته باشد و به خوبی با آن شرکت، قوانین، مقررات و اساسنامه مربوطه آشنایی داشته باشد.

زمانی که شما قصد تاسیس و راه اندازی یک شرکت را دارید نیز با کمک و مشاوره یک وکیل در زمینه شرکت ها می توانید راهنمایی های کارآمدی را دریافت نمایید و با چشم اندازی شفاف اقدام به این عمل مهم نمایید. موضوعات بسیار مهمی در رابطه با موضوع شرکت ها وجود دارد که نیاز شما به یک وکیل متخصص را نمایان می سازد از جمله: نحوه ثبت شرکت ها، نحوه گرفتن کداقتصادی، شرابط مالیاتی شرکت ها، نحوه انعقاد قرارداد شرکت ها، نقل و انتقال سهام و اظهارنامه مالیاتی و …

حال برای روشن شدن موضوع به تعریف شرکت سرمایه ای و شخصی می پردازیم:

شرکت سرمایه ای

 

به شرکتی گفته می شود که سرمایه محور است که به معنای این است که مسئولیت شرکا تا میزان سرمایه و آورده آن ها است اما شرکت شخصی که در مقابل شرکت سرمایه ای قرار دارد و شخصی محور است و شخص  از سرمایه در این شرکت ها بیش تر اهمیت دارد. و دراین شرکت، اشخاص در برابر کلیه دیون و بدهی های شرکت بیش از آورده و سرمایه ای که به شرکت آورده اند مسئول می باشد.

حال این پرسش ممکن است در ذهن متبادر گردد، که شرکت سهامی چیست؟

در واقع شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن است. شرکت سهامی تقسیم می گردد به شرکت سهامی عام و خاص .

شرکت سهامی عام شرکتی است که موسسین آن قسمتی از سرمایه ی شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می نماید.

شرکت سهامی خاص تمام سرمایه را توسط موسسین خود تامین می نماید.

وکیل امور شرکت

 انواع مسئولیت شرکا

بهتر است با میزان مسئولیت شرکا در شرکت های مختلف نیز آشنا گردید. در شرکت سهامی عام، مسئولیت به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک می باشد. در شرکت سهامی خاص، مسئولیت به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک است. در شرکت با مسئولیت محدود مسئولیت به میزان سهم الشرکه هر شریک می باشد. در شرکت تضامنی مسئولیت نامحدود است. در شرکت نسبی مسئولیت به نسبت سهم الشرکه هر شریک است.

 

وکیل شرکت

   مشاوره حقوقی چیست؟ : مطالب حقوقی ما را بیشتر بدانید

وظایف وکیل امور شرکت

 

1- تنظیم انواع قرارداهای تجاری

2- پیگیری کامل مسائل حقوق شرکت ها

3- اخذ و داوری استعلامات از دیگر سازمان ها

4- ارائه راهکارهای قانونی و حقوقی برای حل مشکلات حقوقی شرکت

5- وکالت در دعاوی و پرونده های حقوقی شرکت

6- حضور در واحد حقوقی شرکت به صورت توافق شده

7- نظارت به برگزاری مجمع ها و جلسه های هئیت مدیره

8- رسیدگی به امورات شرکت مطابق با قوانین تعیین شده

9- طرح دعوای حقوقی، تنظیم دادخواست و لوایح دفاعی

10- ارائه مشاوره در تمام زمینه های حقوقی در ارتباط با خدمات و تمامی فعالیت های  شرکت به مدیران، مسئولان و کارکنان.

به طور کلی وظیفه یک وکیل شرکت در شرکت ها ارتقا شرکت و باز خورد بهتر در زمینه ی فعالیتی است که توسط آن شرکت انجام می گردد. یک تصمیم و یا امضا اشتباه می‌تواند تمام حقوق شرکت ها را از بین ببرد و آسیب جدی به اعضا آن وارد کند. وجود یک وکیل شرکت که با تجربه و دانش کافی است برای هر شرکت ضروری و مهم است.

مشاوره حقوقی وکیل شرکت

 

یکی از وظایف وکیل شرکت، ارائه مشاوره حقوقی است حال این مشاوره در رابطه با خدمات، شرایط، و … شرکت به مسئولان، مدیران و کارکنان شرکت می تواند باشد. همچنین می توان مشاوره تلفنی حقوقی یک وکیل شرکت را در این زمینه مطرح نمود که وکیل‌شرکت می تواند به صورت تلفنی به شرکت هایی که به ایشان مراجعه می نماید راهنمایی و رهنمودهای لازم را داشته باشد تا با مشورت و ارائه مشاوره هایی که توسط یک وکیل متخصص شرکت ها انجام می شود، شرکت مراجعه کننده به تصمیم صحیح و درست اقدام می نماید.

 

کارشناسان حقوقی

بهترین وکیل شرکت در تهران

 

با یک جستجو ساده در صفحات مجازی مختلف، شاهد وکلای مختلفی خواهید بود که در زمینه های مختلفی در حال فعالیت می باشند اما باید توجه نمود که این وکیل باید یک فرد معتبر و با تخصص باشد زیرا انتخاب یک وکیل آن هم با تخصص در این زمینه قطعا به شما می تواند کمک به سزایی کند، شما می توانید وکیل‌شرکت خود را از گروه حقوقی دادرسانی با تخصص و تجربه بالا در زمینه شرکت تجاری و مسائل مالی انتخاب نمایید و با خیال راحت امور شرکت خود را به آن ها محول نمایید و با گرفتن مشاوره های کارامد اقدام صحیحی را برای شرکت خود اعمال نمایید.

دلایل نیاز به وکیل شرکت

 

از جمله دلایلی که می توان نیاز به وکیل شرکت را مطرح نمود عدم اطلاع کافی اشخاص به قوانین و قراردادها است و در صورت وجود یک وکیل مناسب شرکت به علت آگاهی نسبت به قوانین قطعا تنظیم قراردادهای شرکت با نکته سنجی و دقت بیش تری امضا می گردد و از تبعات منفی و ضرر و زیان های احتمالی جلوگیری می گردد. مورد دیگر که می توان در نظر گرفت به علت مشغله های زیاد مدیران شرکت که امکان پیگیری در دادگاه و مراجع برای آن ها سخت و دشوار است فلذا وجود یک وکیل‌شرکت می تواند در این زمینه به آن ها کمک مساعدی نماید.

نظارت بر تنظیم قراردادها و مطالبات از عوامل دیگر برای نیاز به وکیل شرکت در یک شرکت دولتی یا خصوصی است زیرا با امضا اشتباهی که ذیل یک قرارداد صورت می گیرد ضرر و زیان های عمده ای ممکن است روانه شرکت شود و شرکت و اعضای آن را به سوی ورشکستگی و انحلال بکشاند.

×

سلام

×